top of page

L-SÄ°STEÄ°N/CYSTEINE

Sistein proteinleri oluÅŸturan 20 temel aminoasitten biridir. Yan zincirinde içinde kükürt bulunan bir tiyol grubu içerir. DiÄŸer birçok aminoasitte olduÄŸu gibi bu aminoasitin de hem L- hem de D- izomeri vardır. Ancak aktif olan, diÄŸer bir deyiÅŸle doÄŸada var olan izomeri L- Sistein’dir.
Formül: C3H7NO2S
Molar kütle: 121,16 g/mol
IUPAC numarası: Cysteine
Erime noktası: 240 °C
Molekül kütlesi: 121,16 g·mol−1
Ä°çinde çözündüÄŸü madde: Su, Asetik Asit

Adsız.png

Vitamin E Asetat %50 (Toz/Powder)

E vitamini asetat olarak da bilinen a-Tokoferil asetat, E vitamininin sentetik bir formudur. Asetik asit ve a-tokoferolün esteridir. Formül: C31H52O3 Molar kütle: 472,743 g/mol

e vt.JPG

Bakır Sülfat Pentahidrat/Cupper Sulphate Pentahydrate

Küprik sülfat ya da bakır sülfat olarak da denilen Bakır(II) sülfat, kimyasal formülü CuSO4 olan bir kimyasal bileÅŸiktir. Bu tuzun hidrasyon derecelerine baÄŸlı olarak bir dizi farklı bileÅŸikleri mevcuttur.Susuz formu soluk yeÅŸil ya da grimsi beyaz bir toz olmasına karşın en çok bilinen pentahidrat (CuSO4•5H2O) formu, parlak mavi renktedir. Çok az miktardaki CuSO4•5H2O çevreye çok zehirlidir, gözleri ve cildi tahriÅŸ eder ve yutulduÄŸunda zararlı da olabilir. Oktahedral moleküler
geometriye ve paramanyetik özelliÄŸe sahip olan bakır(II) sülfat ekzotermik olarak suda çözünürek [Cu(H2O)6]2+ kompleksini oluÅŸturur. Bakır(II) sülfat "mavi vitriyol", "göztaşı" ve "göktaşı" olarak da bilinmektedir. Formül: CuSO4.5H2O Molar kütle: 249,68 g/mol Kaynama noktası: 330 °C

BAKIR SÃœLFATT.JPG

Hidrolize Kolajen

Hidrolize kolajen, doÄŸada sadece insan ve hayvanların vücudundan bulunan bir protein türü olan kolajenin bir formudur ve vücuda kolajen takviyesi yapma amacıyla kullanılmaktadır.

Hidrolize Kolajen.png

At Kuyruğu Bitkisi Ekstraktı/Horsetail Extract (Equisetum hyemale)

At kuyruÄŸu bitkisi ödem atma, saç dökülmesi, idrar yolu enfeksiyonları ve yara iyileÅŸmesi için kullanılan bir bitkidir.

at kuyrguu.JPG

Bakır Sülfat Anhidroz
Küprik

Küprik sülfat ya da bakır sülfat olarak da denilen Bakır(II) sülfat, kimyasal formülü CuSO4 olan bir kimyasal bileÅŸiktir. Bu tuzun hidrasyon derecelerine baÄŸlı olarak bir dizi farklı bileÅŸikleri mevcuttur.Susuz formu soluk yeÅŸil ya da grimsi beyaz bir toz olmasına karşın en çok bilinen pentahidrat (CuSO4•5H2O) formu, parlak mavi renktedir. Çok az miktardaki CuSO4•5H2O çevreye çok zehirlidir, gözleri ve cildi tahriÅŸ eder ve yutulduÄŸunda zararlı da olabilir. Oktahedral moleküler geometriye ve paramanyetik özelliÄŸe sahip olan bakır(II) sülfat ekzotermik olarak suda çözünürek [Cu(H2O)6]2+ kompleksini oluÅŸturur. Bakır(II) sülfat "mavi vitriyol", "göztaşı" ve "göktaşı" olarak da bilinmektedir.

copper-sulphate-anhydrous-cuso4-5h2o.png

Aerosil Silikondioksit

Amorf ince kristalin toz olan silikon dioksit; ilaç sanayinde tablet yapımında, endüstride ise yüksek dayanıklılığa sahip boyaların yapımında kullanılmaktadır. Kendi ağırlığının %120 si kadar nem çekme özelliÄŸine sahiptir. Bu özelliÄŸi sebebi ile bazı toz karışım ürünlerde nem tutucu ve topaklanmayı önleyici ajan olarak kullanılmaktadır.

AÄ°ROSÄ°L.jpg

Tip II Kolajen

Vücudumuz için en önemli protein türlerinden biri tip 2 kolajendir. Bu protein türünün birçok faydası vardır;
Cilt ve tırnak sorunları yaÅŸayanlar için tip 2 kolajen problemleri ortadan kaldırmada son derece etkilidir.
Tip 2 kolajen kıkırdak dokularında bulunan toplam proteinin %55 kadarını meydana getiriyor. Eklem kıkırdak dokularında ise toplam proteinin %90’ı kadar tip 2 kolajen bulunuyor.
Sırt, boyun, çene gibi eklem bölgelerinin desteklenmesinde tip 2 kolajen etkili bir proteindir.
Tip 2 kolajen her yaÅŸta saÄŸlıklı bir yaÅŸam için gerekli olan bir protein türüdür.
Romatizmal hastalıkların ortadan kaldırılmasında tip 2 kolajen kullanılabilir.
Oral olarak kullanılan tip 2 kolajen sayesinde ciltte kolajen ve hiyalüronik asit sentezi artmaktadır.
Ä°lerleyen yaÅŸlarda ortaya çıkan eklem aÄŸrılarının tedavisinde etkilidir.

TÄ°P2 Kolajen.webp
AHMETAYDIN_Çalışma Yüzeyi 1.png
bottom of page